úterý 7. června 2011

Zhujiajiao: Poštovní muzeum a plavba na člunu

Po obědě jsme pokračovali v procházce. Pršelo pořád stejně hnusně. Proplétali jsme se uličkami, pozorovali cvrkot a zastavovali se u zajímavostí, jako například ptáci Loskutáci anebo krámek s jadeitem. Místy byla ulička úzká jen na jeden deštník, tak bylo docela problém, když šel někdo proti nám.
Byli jsme se podívat v poštovním muzeu. Expozice byla docela zajímavá, ukazovala organizaci císařské pošty, strážní pevnosti a různé staré dopisy. Je z doby císaře Tongzhi z roku 1903.

Byli jsme se podívat v tradiční čínské lékárně, která dodneška funguje. Byly tam vystavené různé staré nástroje na drcení a vážení bylin a medikamentů. Prodávali tam taky sušenou létající ještěrku - zajímalo by mě, proti čemu to pomáhá.
Došli jsme k přístavišti říčních člunů a nasedli, abychom se vrátili k autu. Náš kormidelník měl pláštěnku, gumovky a tradiční špičatý klobouk z rýžové slámy.
Plavba byla docela krátká, pěšky to trvalo mnohem déle, protože jsme museli obcházet kanály a hledat mosty. Po vodě jsme byli u vchodu jedna dvě.

Pořád lilo. Naštěstí ve člunu byla stříška a po stranách fólie z té látky, co se z ní dělají ty trvanlivé tašky v Globusu. Proti dešti se nedalo moc dobře fotit, tak doufám, že alespoň něco vyjde.

Cestu nazpátek jsem prospal. Pořád se peru s časovým posunem - po snídani a pak odpoledne mívám totální krizi, večer jsem plný aktivity a v noci se budím. Naštěstí zase rychle usnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat