čtvrtek 9. června 2011

Úterý - Sushi bar

Vrátím se ještě k úterku. Večeřeli jsme v hotelovém suši baru. Poprvé v životě jsem jedl opravdu kvalitní japonské sashimi - syrové kusy ryby. Objednali jsme si toho napřed jednu mísu a pak ještě jednou tu samou. K tomu kolegové pili pivo, já jsem si dal zelený čaj.
Naučil jsem se od Bédi promíchat wasabi křen se sojovkou. Dřív jsem to jedl vždycky zvlášť a bylo to moc silné. Takhle promíchané je to moc dobré.
Jen heslovitě:
  • Největší slast - syrové maso z tuňáka. Naprostá chuťová extáze, neznám lepší rybu.
  • Syrový losos. Trošku slabší, ale dobré.
  • Syrová ryba - netuším jaká, ale dobrá.
  • Syrová kreveta. Chutná to jinak, než když je nějak tepelně upravená. Je to víc slizké a víc to drží pohromadě.
  • Chobotnice. Je poměrně tuhá, musí se žvýkat.
  • Pravděpodobně sépie - není to ryba, je to bílé a měkké.
  • Strouhaný zázvor. Ten moc nemusím.

Žádné komentáře:

Okomentovat