pondělí 6. června 2011

Procházka po Pudongu a hodinky

Vrátili jsme se na hotel. Béďa šel spát. Byly asi 3 hodiny odpoledne. Věděl jsem, že když půjdu spát, tak se mi nebude chtít spát v noci. Rozhodl jsem se, že se ještě půjdu projít.
Šel jsem pěšky po Century Avenue - hlavní třídě Pudongu. U televizní věže Oriental Pearl se nachází křižovatka, nad kterou je kruhový nadchod pro chodce. Byl plná lidí - udělalo se hezky, slunce vykouklo mezi mraky a lidé vyrazili ven. Na nadchodu mě odchytila prodavačka hodinek. Protože se mi rozbily moje hodinky, nechal jsem se ukecat a koupil jsem od ní hodinky. Tvrdila, že je to značka Omega, Made in Swiss. Chtěla za ně 250 juanů.
Začal jsem smlouvat. Nabídla mi slevu na 150. Řekl jsem, že dám maximálně 100. Nabídla, že mi k nim přidá pero. Řekl jsem, že nedám víc než 100 a pero nechci. Nakonec jsme se dohodli na 100 juanech, asi 260 Kč. Říkal jsem si - dobrá cena, pokud aspoň chvíli půjdou. Bylo mi jasné, že to nemůžou být opravdové Omegy.
Bohužel, ušel jsem jen pár kroků a rupla mi na nich osička, která má držet řemínek. Jsou ještě míň kvalitní, než jsem si myslel. Dobře mi tak, aspoň mě to odnaučí kupovat hodinky na ulici. Dlužno příznat, že jsem hodinky natáhl a od té doby jdou zatím přesně. Uvidíme, jak jim to vydrží.

Došel jsem až k řece Huangpu. Udělal jsem pár fotek velikých lodí a koloniálních budov na Bundu na druhém břehu. Bund mě ani tak moc neláká, evropských staveb máme doma dost.
Nábřeží bylo plné lidí. Viděl jsem tam i nevěstu se ženichem, kteří se sem přišli fotit.

Dal jsem si ve stánku McDonalds zmrzlinu. Promenáda je oplocená, jen na určených místech se dá dostat od řeky do města. Došel jsem až k mrakodrapu Aurora a tam jsem to otočil na hotel. Pro dnešek (včerejšek) už jsem měl chození dost.

Žádné komentáře:

Okomentovat