pondělí 6. června 2011

Hotel Grand Hyatt Shanghai

Hotel Grand Hyatt, kde jsme ubytovaní, mi vyrazil dech. Nějak jsem se tím před cestou nezabýval, takže to, že máme bydlet v druhém nejvyšším hotelu na světě, jsem zjistil až v letadle. (Nejvyšší hotel je podle Wikipedie v budově přes ulici - Shanghai World Financial Centre - budova, co vypadá jako otvírák).
Když jsme dorazili k hotelu, ještě stále drobně mžilo. Mraky se válely nízko. Zvedl jsem hlavu - a viděl jsem, jak budova nade mnou mizí v mracích. (Teď jsem si vyhledal, že budova hotelu se jmenuje Jin Mao Tower).
Portýr nás poslal do 54. patra. Myslel jsem, že jsem se přeslechl, ale slyšel jsem dobře - první hotelový výtah má jen dvě zastávky: přízemí, kde je vstupní hala, a 54. patro, kde je recepce. Teprve za recepcí je další výtah, který rozváží hosty do jejich pokojů. Podlaží 2 až 54 jsou nejspíš různé kancelář, hotel je v podlažích 54 až 87. Pokoje jsou rozmístěny dokola podél stěn. Uprostřed hotelu je obrovský volný prostor - válec procházející z 57. do 87. patra. Když vyjdu z pokoje a nakloním se přes zábradlí, vidím 18 pater pod sebou bar na 57. patře s živou hubou a 22 pater nad sebou volný prostor.

Bydlím v 65. patře. Ta výška je neskutečná. Když jsem se ubytoval, nebylo z okna vidět nic, jen mrak. Včera odpoledne se mraky roztrhaly a bylo krásně vidět na řeku Huangpu a promenádu Bund na protějším břehu.

Žádné komentáře:

Okomentovat