úterý 7. června 2011

Úterý: pracovní oběd

Ráno nás Elynna vyzvedla v hotelu a vzala nás do práce. Město bylo plné aut, lidí a skútrů. Do práce nám to trvalo tři čtvrtě hodiny.

O práci tady psát nechci. Radši napíšu, co jsme měli dobrého k obědu.
  • Grilovaný steak ze sladkovodní ryby
  • Rýžový knedlík plněný jakousi zeleninou - vzhled špenátu, ale nasládlé chuti. Knedlík chutnal docela jako naše těsto na švestkové knedlíky.
  • Sladké žluté válečky trošku jako pudink. Servírovaly se na začátku jídla.
  • Pečená kachna. Studená, žádný zvláštní zážitek.
  • Výborné krevety s cibulkou a tuším namáčeným hrachem.
  • Pečené hovězí kousky v petrželové nati a pálivými papričkami a kešu. Papričky jsem nejedl, jinak to bylo vynikající.
  • Nudlová polévka s hovězím masem. Výborná.
  • Polévka s velkými černými houbami, malými houbičkami vzhledu špiček a pažitkou. Celkem slušné.
  • Zelený čaj. Začínám se vpíjet, dávám si ho k obědu i k večeři. K tomuhle jídlu prostě pasuje.
Faktem je, že Číňané u jídla srkají a mlaskají. A ládují to do sebe. Napřed se konverzuje, pak Číňan popadne misku s jídlem a v mžiku do sebe hlasitě nacpe půl misky.

    Žádné komentáře:

    Okomentovat