pondělí 6. června 2011

Nedělní večeře v hotelu

Večer jsme se potkali i s kolegou Piotrem. Šli jsme na veřeři do hotelové restaurace Canton na 55. patře. Seděli jsme u okna a koukali na večerní Šanghaj.
Objednali jsme několik chodů. Talíř grilovaného masa - hovězí, kuřecí a vepřové. Všechno to bylo k světu, jenom kuřecí bylo úplně fádní. Nemělo to žádnou chuť.
Hovězí maso v sojové omáčce se zelenými lusky. Dobré a měkké.
Talíř smažených nudlí se sezamovými semínky v sojové omáčce. Slušný standard, základ večeře.
Jakousi křupavou zeleninu, kterou jsme nepoznali. Typoval jsem to na nějaké zelí. Až číšnice nám prozradila, ýe to jsou najemno nastrouhané brambory, jen lehce tepelně upravené.
Pro mě zlatý hřeb: kousky sladkovdní ryby s kusy okurky, vařené v páře. To bylo jemné a chuťově naprosto skvělé.
Jedli jsme hůlkami a užili jsme si to. Pili jsme k tomu místní pivo Zhu Jiang. Celkem pitelné světlé pivo, nic moc extra, ale taky žádná tragédie.

Žádné komentáře:

Okomentovat